Notícies

17 grups finalistes en la 1a edició del concurs AMIC-Directes
Dijous, 22 de desembre 2022

El concurs de creació de contingut en català, AMIC-Directes, ja ha presentat el seu llistat de finalistes. Amb una participació de 600 estudiants, entre els streamings publicats s’han escollit 17 grups finalistes, un total de 63 alumnes, dels quals 11 directes són finalistes de la categoria d’Actualitat, i 6 directes ho són de la categoria d’E-Sports. Dels 17 grups finalistes, 16 són de les demarcacions catalanes: 10 de Barcelona, 3 de Girona, 2 de Lleida i 1 de Tarragona; i 1 de Menorca (Illes Balears).

A més a més, entre tots els centres que han participat, es vol reconèixer l’esforç del professorat encarregat d’encoratjar als participants, amb un total de 3 finalistes: 2 de la demarcació Barcelona i 1 de Girona.

Diversitat territorial i gran volum de participants
Un total de 600 joves s’han sumat al concurs de creació de contingut en català AMIC-Directes en la seva primera edició. Després de l'èxit en inscripcions, s'han publicat els vídeos dels joves participants en les categories d’E-Sports i Actualitat, que han tractat temes tan variats com les festes de Nadal, les modes, la salut mental, el Mundial de Qatar, els videojocs, les competicions professionals de diversos e-sports o les Xarxes Socials, entre d’altres.

El territori amb més participació ha estat Barcelona amb 275 participants, seguidament de Girona amb 227 alumnes, Lleida amb 56 participants i Tarragona amb 30 inscrits. A més, hem comptat amb la participació d’alumnes de Menorca, 6 participants en total i 6 del País Valencià, amb 3 participants de Castelló i 3 de València, fet que ha consolidat una primera participació en els diversos territoris de parla catalana.

L’elecció final de guanyadors i els respectius premis
Durant les pròximes setmanes, el jurat acabarà de fer la selecció d’un total de sis guanyadors, tres per la categoria d’Actualitat i tres més per la d’E-Sports. A més, d’entre les tres docents finalistes, s’entregarà un premi a la més motivadora.

L’organització del concurs premiarà als guanyadors amb una compensació monetària, disponible per gastar en material audiovisual i escolar en les botigues escollides per AMIC-Directes, a través d’un lliurament de premis, el qual tindrà lloc entre la segona quinzena de gener o les primeres setmanes de febrer.

Organitza AMIC, “compromís amb l'educació”
L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de cinc-centes publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L'Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta nova iniciativa perquè els joves aprenguin a crear en català i amb la voluntat de promoure la creació en noves plataformes digitals, perquè forma part del seu compromís amb l'educació, la joventut i la creació.

 
Subscriu-te al nostre butlletí
  He llegit i accepto els termes i condicions