Innovació
Aula d'Innovació i Creativitat
Amb l’objectiu d’ajudar als associats a desenvolupar projectes d’innovació i creativitat, l’AMIC va posar en marxa l’any 2018 l’Aula d’Innovació i Creativitat. Gràcies a aquesta iniciativa, l’Associació dona l’oportunitat d’implantar projectes innovadors en l’àmbit dels mitjans de proximitat geogràfica i temàtica. Aspectes relacionats amb el model d’ingressos, la creació de comunitats, o l’ús de les xarxes socials i la tecnologia han estat alguns dels aspectes que s’han tractat. Els participants gaudeixen d’una beca del 90% del cost de la formació.
Jornades, trobades i congressos
L’AMIC organitza trobades que reuneixen a editors, periodistes, dircoms, experts en publicitat, professors universitaris i altres professionals vinculats amb els mitjans de comunicació.
Uns exemples d’aquestes activitats són, d’una banda, les jornades territorials que se celebren al llarg de l’any en diferents punts de l’àmbit lingüístic català. D’altra banda, cada dos anys, s’organitza la Jornada Internacional de Mitjans de Proximitat, un punt de trobada per conèixer l’actualitat i el futur del periodisme, analitzar les tendències internacionals i la innovació digital i veure de primera mà noves formes de comunicar. A més a més, l’octubre del 2019 es va realitzar per primer cop el Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat (CIMP), a la Seu d’Urgell, un esdeveniment transfronterer que té la finalitat de compartir experiències i reflexionar sobre el present i futur dels mitjans de proximitat d’ambdues serralades dels Pirineus.
AMIC Recerca
El Laboratori d'Innovació és un projecte de l’AMIC que té l’objectiu de contribuir a definir propostes, noves idees o camins de futur per als mitjans associats. A part, també serveix d’assessorament en els projectes d’innovació que desenvolupa actualment l’AMIC. El comitè d’experts està format per Genís Roca (director) Carmina Crusafon (coordinadora), Josep Maria Ganyet, Montse Soler, Francesc Fajula de Quintana i Josep Ritort (secretari).
Premi de recerca
Des del 2016, l’AMIC impulsa el Premi de Recerca juntament amb la Xarxa Vives d’Universitats i amb el patrocini del Banc Sabadell. Aquest projecte premia a experts en l’àmbit de la comunicació per tal que impulsin una recerca en nous models de negoci adreçats a mitjans de proximitat. D’aquesta manera, l’objectiu principal és descobrir una nova mirada innovadora i internacional als editors associats de l’AMIC.

La 1a edició del Premi de Recerca va culminar en la publicació del llibre “10 claus per una fórmula més eficient a partir de l’anàlisi de la innovació digital i internacional”, escrit per la Dra. Carmina Crusafon. Aquesta anàlisi rigorosa desglossa els diferents models de negoci dels EUA, Gran Bretanya i França, i tanca amb una revisió de les 10 característiques més destacades que podrien implantar els mitjans de proximitat catalans.

El Dr. Andreu Casero va guanyar la 2a edició amb el seu treball “Nous formats per al periodisme de proximitat a les xarxes socials”. Des d’una mirada local i internacional, el seu estudi aprofundeix en el coneixement i les possibilitats que tenen per al periodisme de proximitat els nous formats vinculats a les xarxes socials que es poden aplicar a l’elaboració de notícies.
AMIC-Ficcions
L’AMIC organitza el concurs literari en català AMIC-Ficcions, un projecte de Responsabilitat Social Corporativa de l’Associació, que té l’objectiu d’impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària i Batxillerat amb inquietuds literàries i culturals.

El concurs es desenvolupa a través del web www.ficcions.cat on els participants creen una història de ficció dividida en tres capítols, que pren com a punt de partida un primer inici que cal escollir d’entre diverses propostes. El concurs amb un creixement continuat des de l’any 2006 s'ha consolidat com a l'espai de creació literària dels alumnes de Secundària i Batxillerat dels territoris de parla catalana.
Subscriu-te al nostre butlletí
  He llegit i accepto els termes i condicions