Notícies

La Mira organitza la tercera edició de Miravisions, la jornada sobre fotoperiodisme
Dimarts, 27 de setembre 2022

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Juneda la tercera edició del Miravisions, la jornada del fotoperiodisme a Catalunya organitzada per LA MIRA. La Jornada, on han assistit més de dos-cents assistents, ha estat un punt de trobada de professionals de la comunicació i la fotografia.

La jornada central del dissabte va repassar els 40 anys de trajectòria professional del fotoperiodista Jordi Bartolí i també va comptar amb dues taules rodones, una sobre el paper que tenen els professionals de la fotografia a l'hora d'explicar un conflicte armat i, una altra, sobre el rol dels fotoperiodistes en l'àmbit local. Algun dels ponents que han participat han estat Jordi Bartolí, Jordi Borràs, Sandra Balsells, Ricardo Garcia o Mireia Comas.

La Jornada

La jornada va donar el tret de sortida amb els parlaments institucionals de l'editor de LA MIRA, Joan Camp, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida i vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, i l'alcalde de Juneda, Antoni Villas; que han anat seguits de la presentació del projecte de l'Agència Catalana de Notícies 'Marketplace amb Blockchain, un aparador obert al fotoperiodisme', a càrrec del seu director, Iu Forn, i el fotoperiodista Jordi Borràs.

El fotoperiodista Jordi Bartolí i el periodista i presentador del Més 324 Xavier Graset han continuat els actes amb una conversa inaugural. Un acte que s'ha convertit també en un homenatge a la trajectòria professional de Bartolí.
Seguidament, quatre fotoperiodistes han conversat en taula rodona sobre la importància i el valor de la mirada de més a prop, la del fotoperiodisme local. Ha comptat amb la participació d'Oriol Bosch, periodista de l'ACN, Mireia Comas, fotoperiodista i Premi Miravisions 2021, Lleonard Delshams, fotoperiodista jubilat d'El Segre, i Albert Llimós, fotoperiodista d'El 9 Nou.

La jornada del dissabte va tancar amb el lliurament de guardons als guanyadors de la segona edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme. En la Categoria Professional, el primer premi se l'ha emportat Pau del Carrer pel seu treball Amor contra l'oblit'.
Subscriu-te al nostre butlletí
  He llegit i accepto els termes i condicions