Notícies

VilaWeb guanya la 10a edició dels Premis Martí Gasull i Roig a l’exemplaritat en la defensa de la llengua
Dimarts, 21 de febrer 2023

VilaWeb ha guanyat el 10è Premi Martí Gasull i Roig de Plataforma per la Llengua gràcies a una votació popular en què ha participat 8.271 persones. Assumpció Maresma i Vicent Partal, editora i director de VilaWeb, han estat els encarregats de recollir el guardó de la mà del president de l’entitat, Òscar Escuder. Partal ha defensat que “el mercat en català existeix” i que “cal situar la llengua al seu lloc”. El director del digital també ha reivindicat els 27 anys de la capçalera.

La gala també ha servit per lliurar el Premi Especial del Jurat a l’activista i filòloga Blanca Serra i el nou Premi a la Innovació al creador de continguts valencià Cabrafotuda. Tant VilaWeb com Blanca Serra i Cabrafotuda han estat recompensats amb un guardó creat per l'orfebre i joier Joaquim Capdevila, de renom internacional. VilaWeb, a més, també s'ha endut un premi en metàl·lic de 3.000 € i Cabrafotuda, un altre premi de 2.000 €.

El lliurament s’ha estructurat a partir de deu esquetxos que han repassat la història dels guardons a través de deu lluites de l’entitat, entre les quals la lluita per l’etiquetatge en català, la defensa de la llengua a l’escola o la reivindicació de l’oficialitat del català a la Unió Europea.

 




Subscriu-te al nostre butlletí
  He llegit i accepto els termes i condicions